מדד תשומות הבנייה

מדד תשומות הבנייה וכיצד הוא משפיע עלינו ברכישת דירה

מהו מדד תשומות הבניה?

המדד משקף את מחירי עלויות חומרי הבנייה למגורים והוא מתפרסם מידי חודש ב-15 לחודש ע"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. המדד משכלל את עלויות חומרי הבנייה, פועלים, ביטוחים, בטון, ברזל, גבס ועוד, ומייצר מדד אחיד אשר מציין את השינויים שחלו בתחום מידי חודש.

על מי הוא תקף?

המדד חל על רוכשי דירות מקבלן, רוכשי מחיר למשתכן כמובן ולעיתים גם על הבונים בנייה עצמית.

איך זה משפיע על רוכשי הדירות הנ"ל?

בכל עסקה של רכישת דירה מקבלן או במחיר למשתכן, מחיר הדירה צמוד למדד תשומות הבנייה. בחוזה הרכישה מצוין לכם מדד הבסיס ממנו מתחיל החישוב והמדד יצטבר על כל סכום שטרם שולם לקבלן עד לתשלום מלוא מחיר הדירה. עליית מדד תשומות הבנייה = עלייה במחיר הדירה. במידה והמדד יורד, הוא לא יירד מתחת למדד הבסיס המצוין בחוזה.

האם ניתן להוסיף את סכומי המדד המצטברים למשכנתא?

התשובה היא, לא! ובטח במידה ולקחתם כבר את מקסימום אחוזי המימון האפשריים, 75% מימון על הדירה, גם לא תוכלו להוסיף סכום נוסף לטובת התשלום למדדים. מתחילת השנה (2021) המדד עלה כבר ב2.1%, זו היא עלייה ענקית ששנים לא הייתה בישראל, ועל פי התחזיות מסתמן כי גם המשך השנה ילווה בעליית המדד.

 

אז מה אנחנו ממליצים?

המלצתנו לרוכשים המתלבטים, במידה ואתם יכולים עשו הכל בכדי להקדים תשלומים לקבלנים ולמנוע עלייה בסכומים גבוהים של מחיר הדירה שלכם. עליית המדד יכולה להתבטא השנה בעשרות אלפי שקלים המצטברים על מחיר הדירה שלכם.

קרדיט: התאחדות יועצי המשכנתאות.